Vanliga frågor - Golvslipning

Vad kostar det att slipa golv?

Se våran prislista för golvslipning.

När har ni möjlighet att slipa vårt golv? 

Vi försöker slipa när det passar er, vi arbetar även helger.

Hur många gånger lackar ni? 3 eller 5 gånger? 

De finns flera olika metoder föra att utföra en golvlackning, de vanligaste är pensla, rolla och spackla. Av dagens golvslipare så används pensel och spackelspade flitigt medans rollern svagt är på ingång. När frågan kommer om ni lackar 3 eller 5 gånger kan de vara svårt att förklara för kunden dess innebörd. Här kommer skillnaden på de 2 olika teknikerna.

Spackellackning går väldigt fort, är materia snålt och är inte i behov av mellanslipning. Det man gör är att krypa runt i rummet, fuktar in golvet med grundlacken, drar med träresningsbildningen 4 varv, där efter väntar man in tills lacken är torr för att avsluta med topplack. Lack 5 ggr.

Pensellackning, grundlacken penslas ut 1 gång sedan mellanslipas(Träresning bildas av vattenbaserade golvlacker och måste därför slipas bort med slipnät) golvet och avslutas med 2 lager topplack. 30-60 minuter mellan strykningarna. Lack 3 ggr Vår åsikt; Pensellackning är ett självklart val då de blir ett bättre slutresultat samtidigt som de finns mer lack (skydd) på trägolvet.

Varför skiljer sig priserna på golvslipning och lack så mycket från olika aktörer?

Samtliga tillverkare av lack har ett brett sortiment av lacker. Från budgetvarianterna (som oftast ingår i golvslipning & Lack) till väldigt slitstarka premium lacker, Bland dessa Bona Traffic HD.

Nockeby Parkett har valt att utesluta budgetlackerna från sortimentet då dessa helt enkelt inte håller måtten.

Hur gör vi med socklarna? 

(golvlister) Socklarna kan sitta kvar, i vissa fall kan smyglist monteras då glipa mellan sockel och golv blivit för synlig.

Socklar och lister bör helst demonteras innan slipning för bästa möjliga resultat, Även vid maskering av golvsocklar kan en bättringsmålning vara nödvändig då mskiner kan komma åt socklarna, även tejpen kan dra bort gamma färg från sockeln. Om golvsockeln sitter kvar kan kladd och en infräsning ske i sockeln av maskiner och ytbehandling.

Dammar det mycket? 

Dagen slipmaskiner släpper ut damm i liten mängd oftast räcker det med att stänga dörrar för att förebygga dammspridning. Vi har även helt dammfri Golvslipning som en extra tjänst.

När kan vi möblera? 

(vattenbaserad lack) 24h då har lacken härdat, piano och tunga möbler rekommenderas till 48h, mattor 2 veckor. (Oljade golv) 24h innan möblering. mattor 2 veckor. Läs mer på skötselanvisningar på sidfoten.

Är ni försäkrade? 

Vi är fullt försäkrade och anslutna till kollektivavtal.

Har ni garanti på era tjänster?

Vi lämnar som regel 2års garanti på utförda arbeten. Skulle något oförväntat uppstå med produkten även efter garantitiden hjälper vi oftast till utan konstigheter. 

Nyslipat golv men mörkt i skarvar

Fuktskadat trägolv visar sig i kortändarna på trägolv det blir då mörkare i samtliga skarvar där det utsatts med för mycket vatten och kan se väldigt fult ut trots att golvet är nyslipat. Det finns inget som fungerar för att reducera denna variation utan parkettgolvet måste bytas.

Lamellsläpp, stavar som släpper

När ett lamellgolv slipas om finns det alltid risk för att golvet havererar, detta är ett väldigt sällsynt fenomen och oftast är det bara enstaka stavar som släpper från sin konstruktion.