Nockeby Parkett visar er väg till en lyckad golvslipning

1.  Begär Offert

Skicka in en offert förfrågan. Snabbt, enkelt och utan förpliktelser.
Begär Offert

Golvslipning och lackering

2. Tidsplan & Kvalitet

Vi har oftast tid inom 2 veckor från beställning av tjänst. Våra medarbetare är kvalitetsutbildade golvslipare med mångårig yrkeserfarenhet.

3. Slutbesiktning & Garanti

När vi lämnar över golvet åter till er känner vi oss trygga med ett gott resultat därefter skickar vi faktura. Vi lämnar 2 års Garanti på utfört arbete.

Återskapa lystern och bevara kvalitén! – Slipa golv med Nockeby Parkett

Ett trägolv eller parkettgolv blir inte bara naturligt vackert av att slipas. Det mår också bra av det. Man brukar säga att en golvslipning bör ske åtminstone var tionde år.

Den nya ytbehandlingen ökar tåligheten och förhindrar att fukt tränger in, På detta sätt förlängs golvets livslängd.

Priser på Golvslipning

 • Golvslipning & Lackering av Parkettgolv 240kr/kvm
 • Golvslipning & Hårdvaxolja av Parkettgolv 260kr/kvm
 • Golvslipning & Pigment Hårdvaxolja av Parkettgolv 320kr/kvm
  ​Priser Inkl. Material , Moms och efter ROT-avdraget, Gäller ej brädgolv, furugolv & grangolv. Minsta debitering 30 kvm.

ROT-Avdraget
Golvslipning är en del av husarbeten och som kund har ni möjlighet att nyttja 30% av arbetskostnaden. Som privatperson kan man nyttja 50 000kr i rotavdrag per år och person. Vi hjälper er självklart till med hela processen.

Offert formulär Golvslipning

Våra Golvslipare

Vi hjälper dig ta fram det bästa i ditt trägolv, Nockeby Parkett har lång erfarenhet av slipning & ytbehandling av parkett & trägolv.

Efter flera år som anställda tog vi steget fullt ut och blev självständiga entreprenörer. Det första året var en slitsam jakt på seriösa kunder och förfrågningar men det lossnade snart och alltsedan 2008 har Nockeby Parkett stått starkt och stadigt.

Har även ditt parkettgolv förlorat lystern? Lägg inte ett parkettgolv eller laminatgolv över det, Låt oss på Nockeby Parkett ta hand om den största investeringen i ditt hem och lita på att jobbet blir väl utfört.

Vi är en av de första som erbjöd Dammfri Golvslipning, redan 2008 när BONAs dammfria system inte funnits länge på marknaden startade vi med att slipa golv damfritt.

​Idag utför vi årligen uppdrag hos företag och privatpersoner runt om i Storstockholm.

​Vi hoppas och tror att vår affärsmässighet och vårt yrkeskunnande ska bidra till att Nockeby Parkett uppfattas som ett naturligt förstaval i många år framöver.

Vanliga Ytbehandlingar

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är perfekt för alla typer av trägolv uppbyggd på vaxer och oljor. Ytan blir vacker naturlig och slitstark - går att underhålla.

Lack

Lack är den vanligaste ytbehandlingen på marknaden. Lacken har bra egenskaper ex slitstark, underhållsfri och flexibel.

Olja

Oljan är den mest levade ytbehandlingen som passar utmärkt i hemma miljö samt offentliga miljöer. Ett oljat golv går att underhålla.

Färgkartor

Bets, Pigmenterad hårdvaxolja, oljegrund, kärt barn har många namn, gemensamt är att den färgar in golvet i valfri kulör.

"Bra bemötande och superfint slutresultat.”

Slitna trägolv får nytt liv

Slitna golv blir nya igen genom vår unika metod, vi slipar alla sorters trägolv som furugolv, askparkett, ekparkett osv.

Är det möjligt att slipa av ett mörkbrunt eller svart golv och få det vitt?
Det är oftast inga problem att slipa av ett mörkt golv och få det ljust eller vise versa. Ytbehandlingen lägger sig i ett tunt skikt i träet som oftast går att slipa bort väldigt enkelt. Det finns vissa ytbehandlingar som tränger längre ner i träet och där kan man stöta på problem. Att hålla alternativen öppna kan vara bra ifall den mörka färgen inte försvinner, sitter kvar i ändträt eller liknande.
Vi rekommenderar att alltid göra färgprover på golvet för att säkerställa gott resultat.

Konsten att bemästra olika sorters ytbehandlingar och träslag kräver en hel del yrkeskunskap & erfarenhet.
Trä är ett hygroskopiskt material, varje träslag har sina unika egenskaper och ett träslag kan skilja sig mycket mot samma träslag därför krävs erfarenhet och noggrannhet när man jobbar med trä.

Ett parkettgolv i bok eller mörka exotiska träslag rekommenderar vi enbart att lacka/olja medans ek och furu går bra att pigmentera.

Välj rätt direkt

 • Auktoriserat Golvföretag
 • Verksamma sedan 2006
 • Fasta Priser
 • Ansvarsförsäkring upp till 10MKR
 • Egna anställda
 • Inga dolda kostnader
 • Medlemmar i Golvbranschen
 • Innehar F-skattsedel
 • Hjälper till med ROT-avdrag
 • Innehar Kollektivavtal
Golvinspiration & Golvtrender 2020

Golvinspiration & Golvtrender

Här har vi samlat ihop golvinspiration från de 10 mest populära trägolven i våra sociala kanaler. Vare sig ni letar efter en klassiskt fiskbensparkett, ett elegant plankgolv, eller en exklusiv stjärnparkett, kan vi hjälpa er.