Fiskbensparkett

Känslan av att gå på ett nylagt, skönt och vackert golv är en njutning som består. För visst ska det bära frukt att beställa av skickliga hantverkare som behärskar konsten att lägga golv så att det blir så bra som du har drömt om.

Ett tidlöst golv med många möjligheter.

Stavparkett i fiskbensmönster så kallad Fiskbensparkett installeras idag i många hus och lägenheter, såväl nybyggda som äldre. Det som gör golvet populärt är att det håller en livstid, passar in i de flesta miljöer och kan installeras smidigt över text spånskivor eller gamla brädgolv.

Kvalitet

Vi på Nockeby Parkett har lång erfarenhet av att installera Fiskbensparkett och stavparkett i olika mönster. Med känsla för detaljer ser våra parkettmästare till att ni får ett vackert golv som håller en livstid.

Prisbild

Kostnaden för att installera stavparkett i fiskbensmönster inkl material ligger från 1100kr per kvadratmeter inkl. moms och efter ROT-avdraget. Det tillkommer för slipning och behandling samt undergolvarbeten

Önskas en Offert

En preliminär offert kan ni få genom att maila in en beskrivning på arbetet och om siffrorna ser bra ut för er del kommer vi gärna ut för att räkna på uppdraget sam att lämna en fast offert, allt detta är självklart kostnadsfritt.

Golvläggare fiskbensparkett

Våra Massiva kortstavar

Nockeby Parketts högkvalitativa massiva kortstavar erbjuds i de flesta träslag, sorteringar och dimensioner. Våra golv är prisvärda och mycket uppskattade. Läggnings- anvisningar, mönsterguider och mycket annat gällande våra produkter finner ni på hemsidan.

Fiskbensparkett natur

Stavparkett EK Natur

Tjocklek16 mm
Bredd68 mm
Längder204/272/340/408 mm
BehandlingObehandlad
KonstruktionMassiv (T&G)
FasningNej
1062 kr/m²
Kampanj
Just nu
Ord. pris
Lagervara
- Levereras normalt inom 4-7 vardagar.
Fiskbensparkett rustik med kvist

Stavparkett EK Rustik

Tjocklek16 mm
Bredd68 mm
Längder204/272/340/408 mm
BehandlingObehandlad
KonstruktionMassiv (T&G)
FasningNej
589 kr/m²
Kampanj
Just nu
Ord. pris 749 kr/m²
Lagervara
- Levereras normalt inom 4-7 vardagar.

Utförda projekt

Fiskbenspakrett i ek
Fiskbensparkett Ek från Nockeby Parkett
Fiskbenspakrett i ek med vit hårdvaxolja
Fiskbenspakrett i ek med vit hårdvaxolja
Fiskbenspakrett i ek med mörk bets
Fiskbenspakrett i ek med mörk bets
Fiskbensgolv i ek med hårdvaxolja
Fiskbensgolv i ek med hårdvaxolja
Fiskbensgolv i ek med hårdvaxolja
Fiskbensgolv i ek med hårdvaxolja
fiskbensparkett i wc
stavparkett i trappa

Olika Dimensioner och Friser

I Sverige har det tagits fram mått som är standard det bygger på en 68mm bredd x längd uppbyggnad så olika typer av mönstergolv kan byggas med stavparketten.

Fiskbensparkett blir oftast väldigt elegant med en längre stav, 16x68x408mm (tjocklek x bredd x längd) medan rutmönster av stavparkett brukar vara populärast med 4st 16x68x272mm stavar.

Frisen i stavparketten är även en viktig detalj när man planerar att lägga mönsterstav som fiskbensparkett. Här finns 4 vanliga variationer som förekommer.

I smala utrymmen ex hall är det vanligt att lägga dubbla listband på 136mm mätt ut från vägg då 272mm ut från båda väggarna inte lämnar så mycket mönster kvar på golvet och kan upplevas som plottrigt.

En modernare stil av fris är att lägga en golvtilja eller golvplanka som det också heter, denna stil används främst i nyproducerade lägenheter samt nybyggda hus.

Val av fris

  • Klassisk fris total mätlängd på 272mm ut från vägg. Används i normalstora rum
  • Klassisk stor total mätlängd på 340mm ut från vägg. Används i större salar och rum
  • Dubbla listband total mätlängd 136 mm ut från vägg. Används primärt i trängre utrymmen som hallar.
  • Golvtilja, frisbräda total mätlängd 120-160mm från vägg. Används vid normalt vid nyproducerade fastigheter
Olika typer av friser till stavparkett

Slipning av Fiskbensparkett

Vid slipning av fiskbensparkett behöver man vara noga med att alla sliprosor försvinner. Dessa små sliprosor kan vara svåra att se men när golvet behandlas kommer de framhävas. Därför är det viktigt att man avslutar med en fin kornigt sandpapper.

Vanligtvis använder man sig av kombinationen 40/60/120 sedan utförs en finslipning över hela golvet tills det inte finns några rosor. Med rätt slipning blir fiskbensparkett golvet inte bara mycket finare utan det håller även bättre mot slitage.

fiskbensparkett

Golvinspiration

Här har vi samlat ihop golvinspiration från de 10 mest populära trägolven i våra sociala kanaler. Vare sig ni letar efter en klassiskt fiskbensparkett, ett elegant plankgolv, eller en exklusiv stjärnparkett, kan vi hjälpa er.

Vi hjälper givetvis

Nu vet du lite mer om oss. Hoppas att du har fått en bra känsla för vilka vi är och vad vi kan bidra med för att få ert trägolv i bästa skick. Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att ringa eller mejla. Vill du boka ett kostnadsfritt besök? Använd gärna formuläret här intill.

Kontakta Oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

fiskbensparkett