Stjärnparkett

Stockholmstjärnan, slottsparkett som den även kallas! Stjärnparketten läggs ofta diagonalt med anpassad fris och intarsia inlägg, åderlist.

Mer elegant blir det inte!

Tillverkningen och montering av Stjärnparkett sker för hand och monteras ihop i färdiga rutor som sedan enkelt fälls ner mot undergolvet.

Vid läggning av stjärnparkett och all sorts färdiga rutor skall frislängden anpassas efter mönstret. Mönstret skall upplevas som helt eller halvt helst, vid läggning på ytor med varierande mått bör mönsterpassning utföras på de mest framträdande ytorna.

En stjärnparkett kombineras oftast med intarsia i listbandet.

Konstruktionen

Stjärnparketten kommer i några olika utföranden, Massivt, Lamell och bas. Massiva konstruktionen håller mått 600x600 och 22 eller 16mm tjock det gör även den lamell konstruerade versionen. Fördelen med flerskiktsparkett är en stabilare konstruktion som håller ihop stjärnan utan att få större springor och sprickor i mönstret och mellan rutorna. 

Träslag

  • Ek

Sortering

  • Selekt

Tillval

  • Intarsia listband

Dimensioner 

  • ca 600x600mm / T: 16mm

Stjärnparkett

TräslagEk
Tjocklek16 mm
Storlek600x600 mm
KonstruktionMassiv
BehandlingObehandlad
Ord. pris
Lagervara
- Levereras normalt inom 4-7 vardagar.-

Vad kostar det att installera Stjärnparkett ?

Stjärnparketten är ett av de dyrare parkettgolv som cirkulerar i branschen och andra mönster som varsaille och andra typer av stjärnor ligger runt 3500 - 4000kr/kvm i detta ungefärliga pris ingår trägolvet, montering, golvslipning och valfri ytbehandling. Undergolvet är något som alltid är en tillkommande tjänst.

Referenser

Nockeby Parkett har installerat stjärnparkett i flera ambassadbostäder, ambassader och privatbostäder i Stockholm. Vi har även utfört en del uppdrag utomlands och svenska ambassadbostaden i holland är en av dom med detta unika golv.

inspiration

Stjärnparkett med rundat listband i mahogny
Stjärnparkett i stockholm
Stjärnparkett i ek
Stjärnparkett
Stjärnparkett
Stjärnparkett
Stjärnparkett
installation läggning av stjärnparkett
Stjärnparkett runt öppen spis
Stjärnparkett
läggning av Stjärnparkett
Stjärnparkett
Stjärnparkett
vaxning av Stjärnparkett
Stjärnparkett och marmor carrara
Oljad Stjärnparkett i ek
hårdvaxoljad Stjärnparkett
slipning av Stjärnparkett
Stjärnparkett

Vi hjälper givetvis

Nu vet du lite mer om oss. Hoppas att du har fått en bra känsla för vilka vi är och vad vi kan bidra med för att få ert trägolv i bästa skick. Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att ringa eller mejla. Vill du boka ett kostnadsfritt besök? Använd gärna formuläret här intill.

Kontakta oss

Stjärnparkett