Kubbgolv

Kubb har en lång historia bakom sig. Innan kubbgolvet tog sig inomhus beklädde det städer över hela världen, Det användes då främst som gatustenar. Kubbens främsta egenskaper är att absorberad ljud bra och är därför otroligt populär i miljöer där man vill dämpa buller & ljudnivån som bibliotek, restauranger och matsalar.

Andra positiva egenskaper är att kubben med årsringarna uppåt blir väldigt slitstark, det gå tex bra att dra palldragare över golvet, kubbgolv är väldigt förlåtande för skador och slitage, man skulle kunna säga att kubb blir finare med åren, den slits med charm.

Som alla typer av trägolv kommer även kubbgolven i en rad varierande utseenden och möjligheter, från vitpigmenterad gran till rökt ek, rutmönster, fallande eller tegelmönster går även att lägga som spegel så man upplever årsringen på ett unikt sett. Torkningsprocessen av kubbgolvet sker med luft & kammartorkning under en lång och kontrollerad tid. Färdigt golv levereras med en fuktkvot på 9%(+2)

Almedals golv är modern av kubbgolv i Sverige, Genom åren har vi lagt 1000-tals kvadratmeter i Stockholm av deras fantastiska kubbgolv i olika former mönster och träslag. Almedals Golv är specialister på alla sorters massiva trägolv och ni kan läsa mer om denna golvtillverkare här AlmedalsGolv.

Bilderna med kubbgolven som ni ser på vår hemsida är installerade av oss men är tagna av Almedals Golvs fotografer som vi tillhandahållit via dem.

Se vår video

Slipning av kubbgolv

Ett kubbgolv går att slipa på 2 sett, det första är med en traditionell slipningsmetod där man får golvet planet, här har man då även möjlighet att fylla igen springorna med spackelpasta.

Den andra metoden är med en rondellslipmaskin ex Pallmann Spider eller Bonas motsvarighet Power Drive skillnaden är att rondellslipmaskinen ger ett jämnare resultat utan slipränder. Årsringarna framhävs och ytan får en sensationell känsla, nästintill tredimensionell

Kubbgolv går bra att behandla med olja, hårdvaxolja e lämnas helt obehandlad.

Trägolvet limmas mot undergolvet som behöver uppfylla 2.0MPa ytdraghållfasthet.

Kontakta Oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.