Reparationer av parkettgolv

Reparationer

Vi kan få de mest slitna och skadade golven att se ut som nya!

Vi utför reparationer av trägolv, Stavparkett mm, vi utför även garanti reparationer för olika golv tillverkare. Om du endå fått en skada kan golvet för det mesta repareras så det blir som nytt igen. Även om golvet råkar ut för brännmärken från glöd eller en tappad cigarett är inte hoppet ute.

​En ny bräda i ett gammalt golv. I vissa fall kan man bli tvungen att byta ut en hel bräda antigen för att skaderna är för stora för att reparera eller för att brädans not och spont är skadade så att brädan fjädrar när du trampar på den. Det bästa är att försöka få tag på en gammal bräda så att inte kontrasten mellan nytt och gammalt blir för stort.

​Om du tar bort en vägg mellan två rum är sannolikheten stor att du också får ett stort håll i golven, oftas går golven fram till en mellanvägg som du just har rivit ner. Här handlar det egentligen inte om någon skada snarare att lappa ihop golven så snyggt som möjligt, denna typ av reparationer är mycket vanlig och vi kan erbjuda mycket snygga lösningar.

Vattenskadade parkett & trägolv

Vattenskador efter blomkrukor.  När en blomkruka har läkt vatten blir det mörka fula ringar på golvet. I samband med att parkettgolven slipas byter vi ut dem skadade stavarna mot nya. När golvet är klart kommer man inte se vart skadan varit. 

Hur rädd du än är om ditt golv kan du inte undvika att med tiden råka ut för större eller mindre skador. Som tur är kan alla skador – från fula djupa hack och brännmärken efter en tappad cigarett till ytliga repor – repareras.

Parkettgolv som rest sig vid hög luftfuktighet i kombination med svag ventilation.

Komplettering av fiskbensparkett & parkettgolv

Lagning av fiskbensparkett är ett vanligt arbete för oss, oftast kapar/klyver & fräser vi om stavparketten efter befintliga mått då dagens standardmått på stavparketten inte överensstämmer med mått från flera decennier tillbaka.

En liten lagning efter en riven vägg kan i en lekmans ögon tänkas relativt enkelt att lösa men så är det oftast inte. Det krävs ett stabilt undergolv, att parkettgolvet förankras väl i undergolvet och intilliggande parkett, golvet slipas och behandlas i sin helhet. Med torktider kan ett sådant arbete ta upp emot 5 arbetsdagar. 

Komplettering av Fiskbensparkett & Parkettgolv
Komplettering av Fiskbensparkett & Parkettgolv
Tillverkning av stavparkett
Komplettering av Fiskbensparkett & Parkettgolv