Trapprenovering

Trapprenovering av högsta kvalitet, från filtmatta till putsad elegans

Våra hantverkare har lång och hög yrkesskicklighet & all den kompetens som krävs att tillverka specialanpassade trapprenoveringar. Med eget råvirke konstruerar vi trapp och sättsteg efter era önskemål och mått.

​Se våra olika typer av trapprenoveringar

Vi arbetar uteslutande med 2 olika trapprenoveringar , Klassisk och Elegans.

Klassisk Trapprenovering

En klassisk trapprenovering innebär oftast prefabricerade Plansteg med trappnos, sättsteg och bakkantslist, det finns många bra tillverkare av dessa trapprenoveringar. Vi jobbar mest med Duris trapprenovering & Lundbergs trapprenoveringar i stockholm.

Vad krävs för att installera klassikt trapprenovering?

En stabil grundkonstruktion är en bra start, befintligt trapp funkar alldeles utmärkt. Ibland kan man behöva förstärka konstruktionen i trappan för att få bort vissa knarr & knäppljud då är det bra att göra dessa ingrepp innan trapprenvoveringen starta.

Avlägsna gammal matta, lim eller annan beläggning innan man stryker på limmet för att förankra trapprenoveringen i trappen. (på en gammal furutrappa kan det vara bra att rugga upp ytan med ett sandpapper innan man limmar dit stegen)

​Vissa äldre furutrappor som har bågnat eller kupat sig behövs ett större förarbete göras med starkare slipmaskiner som kan nivellera bort dessa ojämnheter i trät för att få ett plan steg att gå på!
Detaljer i fokus!

En duktig trapprenoverare känner till knepen för just lyfta arbetet till en annan nivå. Det finns många små knep som enbart kan behärskas av utbildade erfarna trapprenoverare, våra speciellt inriktade medarbetare har precis det som krävs för ett optimalt resultat, erfarenhet, känsla för detaljer, yrkeskunskap, materialkännedom och yrkesstolthet.

Då massiva trägolv går hand i hand med trapprenoveringar finns det ingen som kan behärska konsten av trapprenoveringar i Stockholm med samma känsla kvalitet och omsorg som vi på Nockeby Parkett AB har möjligheten att göra.

Hemligheten bakom frammarschen är framförallt vår flexibilitet i våra åtagande. Vi lyssnar, vi lämnar förslag och vi levererar.

Elegans Trapprenovering

Ovan finner ni några av trappor vi renoverat efter beställarens önskemål, industriparkett och kubb med skarp kant är något som är väldigt vanligt i offentliga miljöer, här är belastningen hård och då funkar dessa väldigt bra samt att det blir väldigt snyggt. Skarp kant där settsteget går ihop med plansteget är en väldigt fin design samt att den håller ihop trappen så inte trappnosen flisar sig.

Vi kan lösa de mest avancerade trapprenoveringar, vår expertis av produktkännedom gör jobbet som känns omöjligt för andra avancerat för oss men möjligt.

Varje trapp är unik, hur den är konstruerad vilken stil och form den har, rak trappnos, svängd trappa, skarpa kanter, bakkantslist profilerad trappnos, ja möjligheterna är oändliga. Kontakta oss för konsultation av trapprenovering och trappslipning i Stockholm .

​En populär metod för att renovera sin trapp är Herkulessmönster (fris) som används vi läggning av fiskbensparkett detta knyter ihop kolven med trappen på ett homogent sett. Denna metod används oftast på en äldre furutrappa.


Vilken stil passar oss bäst? Ek, ask valnöt, oljat lackat?


Vi rekommenderar alltid obehandlad ek, då har ni som kund möjlighet att välja fritt bland kulör, lack olja eller hårdvaxolja. Här kommer vi in med platsbesök färgprover och allt vad som kan vara viktigt för att göra trappen till en möbel centralt i ert hem. Klassisk trapprenovering är en snabb och smart lösning vi erbjuder kunder i stockholm men vi har andra mer gedigna lösningar om det är en mer avancerad konstruktion ni eftersöker, exempelvis bevara en stil i ett sekelskifteshus mer om det i stycket Elegans Trapprenovering.

Vanliga Frågor

Hur vet jag vad som passar vårt hus bäst?

​Vi kommer oftast ut till er för att beräkna vad ert projekt kan kosta, vi jobbar alltid med fasta priser så inga oväntade överraskningar dycker upp.

Att anlita Nockeby Parkett AB för trapprenoveringar i Stockholm skall alltid kännas tryggt.

​Då vi har lång erfarenhet kring just trapprenoveringar av alla former träslag och ytbehandlingar har vi alla möjliga tips till er som kund, Priset är allt från lågt till högt men oavsett vad ni önskar kommer vi alltid att leverera en kvalitet som överträffar era förväntningar.

Hårdvaxolja eller Lack i trappen? har hört att hårdvaxolja blir hal!

​Numera är hårdvaxolja med alla dess kulörer en storfavorit på marknaden, Det finns många varumärken som försöker komma in på en redan etablerad marknad. OSMO & Saicos är 2 världsledande hårdvaxoljor som vi enbart använder oss utav.

Svar på frågan finns dessa hårdvaxoljor med halkskydd som alltid skall appliceras i trappor, då en hårdvaxolja utan halkskydd kan bli väldigt hal.

Önskas Hembesök

Nu vet du lite mer om oss. Hoppas att du har fått en bra känsla för vilka vi är och vad vi kan bidra med för att få ert trägolv i bästa skick. Har du några frågor eller funderingar?

Kontakta oss08-26 67 00 eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig.