Vitlaserad ekparkett

Ytbehandling av trägolv

Ytbehandling är den beläggning som skyddar trät från vatten och smuts.  Det finns idag 3 dominerande tekniker som vi golvslipare i Stockholm arbetar med: Hårdvaxolja, Golvack eller olja. 

Nedan kan ni läsa mer om respektive kategori. Vi jobbar uteslutet med marknadsledande och välbeprövade produkter och varumärken.

Parkettgolv i fiskbens mönster

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är perfekt för alla typer av trägolv uppbyggd på vaxer och oljor. Ytan blir vacker naturlig och slitstark - går att underhålla.

Parkettgolv i fallande mönster

Golvlack

GolvLack är den vanligaste ytbehandlingen på marknaden. Golvlacken har bra egenskaper att vara slitstark, underhållsfri och flexibel.

Parkettgolv i holländskt mönster

Olja

Den mest levande ytbehandlingen som passar utmärkt i hemma miljö samt offentliga miljöer.  Ett oljat golv går att underhålla.

Virtuellt Showroom för trägolv

Vi har tagit fram Foton på olika ytbehandlingar. Här kan ni se hur det ser ut. Det rekommenderas alltid att göra färgprov på golvet som har slipats innan applicering sker. 

Rummets ljusinsläpp påverkar intrycket av trägolvet, och det kan bli skillnader i hur mörkt eller ljust trägolvet uppfattas beroende på läge och mängden fönster.

Showroom

Färgprov på ekparkett
Vacker fiskbensparkett med stort ljusinsläpp

Golvinspiration & Golvtrender

Här har vi samlat ihop golvinspiration från de 20 mest populära trägolven i våra sociala kanaler. Vare sig ni letar efter en klassiskt fiskbensparkett, ett elegant plankgolv, eller en exklusiv stjärnparkett, kan vi hjälpa er. 

Slipning av ekparkett med Kantslipmaskin bona edge

Slipning av trägolv är ett Hantverk

Vi på Nockeby Parkett har slipat trägolv i Stockholm sedan början av 2000 talet. Vi har den kunskap och utbildning som krävs för att få de allra slitnaste trägolven att få tillbaka sitt vackra utseende. Ingen jobb är för stort eller för litet. Vi hjälper gärna till.

Pigmentering av trägolv

Bets, Pigmenterad hårdvaxolja, oljegrund, kärt barn har många namn, gemensamt är att den färgar in golvet i valfri kulör efter smak.

ewrws§§§

När det ska vara Slitstarkt!

Bona Traffic Golvlack lämpar sig för offentliga miljöer som flygplatser, museum, restauranger mm.

Populär i hemmiljöer där man vill säkra för bästa slitage.

Läs mer om Bona Traffic

Bona Traffic Golvlack - När det ska vara extra Slitstarkt