Osmo Hårdvaxolja

Perfekt för trägolv och ger en vacker yta som bevarar träets naturliga karaktär.

Högkvalitativa produkter för ytbehandling av trä & parkettgolv.

Med en hundraårig historia, bred erfarenhet från egen trätillverkning samt stor forsknings- och utvecklingsavdelning finns det få tillverkare med samma bredd och kvalitet på produktutbudet.

Osmo är kanske mest känd för sin mycket omtyckta hårdvaxolja, men har även en rad andra produkter för grundbehandling, pigmentering, träskydd, rengöring.

Vill du ha utseendet från ett oljat trägolv men med ett extra slitskydd så är hårdvaxolja valet för dig. Hårdvaxoljan tränger liksom oljan ner i träet, detta medans vaxet ger ett skyddande ytskikt med starkt vattenavvisande egenskaper.

Fiskbensparkett med Osmo hårdvaxolja 3062

Osmo Oljebets

Olja ger djup i golvet

Osmo Oljebets används enbart inomhus och är en pigmenterad behandling. Oljebetsen är möjlig att få intensiv eller transparant i en mängd olika kulörer. Detta styrs av appliceringsmetod och val av verktyg. Osmos oljebets är idealisk för alla typer av trämaterial inomhus ex Parkettgolv, massiva ekgolv, trappor, paneler mm.

Med OSMO oljebets är det möjligt att få en hårdvaxoljad och en lackerad slutbehandling.

Livsmedelgodgänd

Osmo Oljebets är väl anpassad till andra mer känsliga områden vid torrt och härdat tillstånd som bänksivor, hyllor och andra mindre träytor

Naturliga ingredienser

Osmo Oljebets innehåller naturliga vegetabiliska oljor, vaxer och pigment. Den tränger in i träet och färgar, men låter träets naturliga utseende framträda.

Inspirationsbild osmo tobak oljebets

OSMO Pigmenterad olja

Osmo har det bredaste sortimentet av oljor och hårdvaxoljor och är originalet. 54-serien är en helt lösningsmedelfri produktserie som även är överlackningsbar med vissa specifika golvlacker.   

OSMO lösningsmedelfria pigmenterade olja är en grundbehandling och kräver slutbehandling av något av följande alternativ

  • OSMO Hårdvaxolja Pure (5125)
  • OSMO Hårdvaxolja 2k Pure (6125)
  • OSMO Hårdvaxolja (originalet)
  • Golvlack 2k (fråga oss om garantier)

Golvprover kan ses i vårt Showroom för trägolv och ytbehandlingar i hagastaden några hundra meter från Nya karolinska i Solna. Välkomna att prata golv med ett golvproffs.

Ladda ner dokument

Ladda ner dokument

Instruktion
Säkerhetsblad