Fiskbensparkett - Vi utför hela Entreprenaden.

Vad kostar det att installera Fiskbensparkett?

Kostnaden för att installera stavparkett i fisbensmönster ligger från 890kr per kvadratmeter inkl. moms, material, arbete och efter ROT-avdraget.

Begär offert

Efter installation av parkettgolvet tillkommer slipning och ytbehandling. Se priser för golvslipning.

En preliminär offert kan ni få genom att maila in en beskrivning på arbetet och om siffrorna ser bra ut för er del kommer vi gärna ut för att räkna på uppdraget sam att lämna en fast offert, allt detta är självklart kostnadsfritt.

Se våra Utförda projekt

Olika Dimensioner och Friser

I Sverige har det tagits fram mått som är standard det bygger på en 68mm bredd x längd uppbyggnad så olika typer av mönstergolv kan byggas med stavparketten.

Fiskbensparkett blir oftast väldigt elegant med en längre stav, 16x68x408mm (tjocklek x bredd x längd) medan rutmönster av stavparkett brukar vara populärast med 4st 16x68x272mm stavar. I övriga Europa är standardmåttet 16x70x420mm

Frisen i stavparketten är även en viktig detalj när man planerar att lägga mönsterstav som fiskbensparkett. Här finns 4 vanliga variationer som förekommer.

I smala utrymmen ex hall är det vanligt att lägga dubbla listband på 136mm mätt ut från vägg då 272mm ut från båda väggarna inte lämnar så mycket mönster kvar på golvet och kan upplevas som plottrigt.

En modernare stil av fris är att lägga en golvtilja eller golvplanka som det också heter, denna stil används främst i nyproducerade lägenheter samt nybyggda hus.

Val av fris

  • Klassisk fris total mätlängd på 272mm ut från vägg. Används i normalstora rum
  • Klassisk stor total mätlängd på 340mm ut från vägg. Används i större salar och rum
  • Dubbla listband total mätlängd 136 mm ut från vägg. Används primärt i trängre utrymmen som hallar.
  • Golvtilja, frisbräda total mätlängd 120-160mm från vägg. Används vid normalt vid nyproducerade fastigheter

Slipning av fiskbensparkett

Vid slipning av fiskbensparkett behöver man vara noga med att alla sliprosor försvinner. Dessa små sliprosor kan vara svåra att se men när golvet behandlas kommer de framhävas. Därför är det viktigt att man avslutar med en fin kornigt sandpapper.

Vanligtvis använder man sig av kombinationen 40/60/120 sedan utförs en finslipning över hela golvet tills det inte finns några rosor. Med rätt slipning blir fiskbensparkett golvet inte bara mycket finare utan det håller även bättre mot slitage.

Anlita Nockeby Parkett

Vi på Nockeby Parkett har lång erfarenhet av att installera Fiskbensparkett och stavparkett i olika mönster., med känsla för detaljer ser våra parkettmästare till att ni får ett vackert golv som håller en livstid.

Se vår video

Kontakta Oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.